Hjort oppskrift
Oppskrift med hjort
Tør du å spise hjort på denne måten?
Hjort er kanskje det beste kjøttet som finnes. I alle fall på høsten.
Så vidt jeg forstår er kjøttet også økologisk.
Jeg setter umåtelig pris på hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og en lekker madeirasaus. Og tro meg når jeg sier at dette er Norges beste viltgryte - med hjortekjøtt.
Men, hva med å prøve noe råere?
Kjøttet svar på sushi
Carpaccio er kjøttets svar på sushi. Eller sashimi, for å være pirkede. (Slik lager du sushi hjemme, forresten).
Det sitter langt inne for mange å spise rått kjøtt. Første gangen er mest nervepirrende. Men etter noen ganger blir du mye mer opptatt av hvordan det smaker.
Og når du først får smaken på rått kjøtt får du en ny, kul dimensjon i livet. Ja, så sterkt vil jeg si det.
Du blir beundret
Dersom du får besøk, gjerne uventet, og serverer noen tynnskårne skiver med hjort (med litt urter, salt, pepper og olje) vil du merke at menneskene rundt deg begynner å se på deg med helt andre øyne. - Han er i pakt med naturen, tenker de stille og med ærefrykt. - Han er fryktløs og modig. Et unikum, fortsetter de og ser på deg med nesegrus beundring.
Og egentlig er det bare ganske naturlig. Du finner en makaløs oppskrift nedenfor. Makaløs, fordi naturen selv gjør jobben. Du bare pynter litt på den - og ditt eget image, i samme slengen.
(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 15/10 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.