FOCACCIA, GRISSINI OG BAGELS:
Bakverk som går unna
Italiensk focaccia og annen småbakst er deilig variasjon til det daglige brød.
Focaccia er et italiensk langpannebrød (som du slipper å kna!) som sees stadig oftere til salgs hos norske bakere. Det bakes med olivenolje og er lett og luftig. Brødet kan gjerne smakssettes med bl.a. tomater, oliven og urter. Av urter må rosmarin nevnes som spesielt vellykket. Det strør du på toppen mot slutten av steketiden. Dryss av flaksalt smaker også nydelig. Focaccia skjærer du i ruter, fyller med pålegg eller spiser det som det er som tilbehør til det du måtte ønske.
Grissini er knaskestenger, også av italiensk opphav. De kan brukes til å dippe med eller som et litt annerledes brød til supper og, varmretter og til tapas. Du kan f.eks. rulle god spekeskinke rundt dem.
Bagel, som ser ut som smultringer i formen, er også et populært bakverk. Bagels blir kokt i vann før steking slik som vannkringler.
Men det stopper ikke der, som du ser får du her litt av hvert av oppskrifter til å få kribbel i bakefingrene og vann i munnen av.
Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner
LES OGSÅ:
Kringlen - et bakverk fra farne tider
Denne saken ble første gang publisert 17/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.