OPPSKRIFT MED RIBBE
Jo, dette er også ribbe
Det finnes flere måter å lage ribbe på. Denne har du ikke hørt om.
Vi skal selvsagt spise ribbe til jul. Og de fleste lager jo en variasjon over denne oppskriften som Hellstrøm viste oss for noen år siden:
Eller, så lager du en (kulere) ribbe med denne metoden, som er den jeg vokste opp med. Det artige med den måten å lage ribbe på er at du sprøsteker toppen, altså det fettet som ligger under svoren. Det er bare en måte å gjøre det på - og det er å utsette dette fettet for direkte varme. Bare de aller skarpeste av dere resonnerer seg fram til følgende konklusjon: da må svoren skjæres av.
- Jammen det er jo det beste på ribba!, protesteres det.
Nei, ikke når du har smakt denne varianten. For da vil du plutselig like ribbe som den er og ikke bare svoren. For all del, du kan enkelt steke svoren ved siden av. Men jeg kan si allerede nå at svoren ikke får særlig mye oppmerksomhet når du lager ribba slik som i denne oppskriften.
Ikke tradisjonell ribbe
Det var de tradisjonelle metodene. Selv liker jeg å holde meg fram til jul og ikke lage juleribba. Den verner jeg godt om. Og jeg synes ribba mister litt av magien om jeg går og spiser den i hele førjulsperioden. Så hva er løsningen når du har lyst på ribbe, men ikke vil lage juleribbe?
Lage annen type ribbe.
En variant er å bruke den med soya og honning (oppskrift nedenfor). Det er enkel oppskrift som appellerer til alle.
Og så er det denne merkelige varianten hvor ribba faktisk ender i en baguette. Jeg fikk tipset her om dagen. Og jeg måtte teste. Heldigvis er jo ikke ribbe særlig kostbart, så et eksperiment tåler vi godt.
Jeg la en kilo ribbe i ovnen, helte over en flaske sweet chili-saus (og fylte opp med kokende vann til det nesten dekte). Så lot jeg den steke i til sammen 2,5 time.
Ideen er nå å bruke sausen (som består av sweet chili-saus og ribbekraft) til å smøre baguettene med. Og så legger du hakket ribbekjøtt på og topper med frisk, revet gulrot.
Jo, det funker det også! Den oppskriften finner du nedenfor!
Les også:
Pinnekjøttet trenger denne stappa
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god
Ribbe: Den beste måten å lage ribbe på
Denne saken ble første gang publisert 05/12 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.