Oppskrift på hamburger
Den ultimate burgeren
Ja, når mesterkokken lager burger blir den god.
Michel Roux
Michel Roux er en svært merittert kokk. Hans far og onkel drev den legendariske restauranten Le Gavroche, i London. Den åpnet allerede i 1967. Michel tok over i 1991.
Restauranten har to Michelinstjerner og både Gordon Ramsay og Marco Pierre White har jobbet her.
Michel Roux har blitt kjent for et bredere publikum gjennom MasterChef-serien.
Vi er så heldige å få vise fram klipp fra BBCLifestyle serie Food & Drink med Michel Roux.
I tidligere episoder har vi lært å lage hjemmelaget pasta, sveitsisk ostesoufflé, en fabelaktig eplekake og den verdensberømte desserten Île flottant.
Hamburger - den beste
Denne gangen er det duket for hamburger. Kanskje er ikke hamburger det man forbinder med mesterkokker som Michel Roux. Men, man tar grunndig feil om man tenker at dette ikke er noe som begeistrer kokker. Du kan jo sjekke her hvordan norske mesterkokker går fram når de lager denne kulinariske giganten.
Hans måte å lage hamburger på kan dog neppe kalles tradisjonell. Det er særlig to ting som gjør at du neppe har spist en slik burger før.
For det første bruker Roux andekjøtt i hamburgeren. Og kverner det selv. Det er sjelden.
Men, ikke nok med det. Han baker inn et saftig stykke ost i kjøttet. Og ikke hvilken som helst, men en vacherin. Det er sannsynligvis Mont d'O som er den enkleste å få tak i her til lands. Men, man kan også bytte ut med en brie eller camenbert.
I programmet som går på BBCLIfestyle får du også tips fra Monica Galetti om hvordan du får barn til å spise sunnere og du får bite litt mer om "street food".
Oppskriften på hamburgeren får du nedenfor. Og videoen ser du ved å trykke på bilde ovenfor.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 08/06 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.