Oppskrift på grovt speltbrød
Grovt speltbrød
Visste du at speltmel og hvetemel krever ulik elting? Med de riktige justeringene vil speltbrødet ditt nå nye høyder!
Visste du at det er forskjell på å bake med hvetemel og speltmel? Hvetemel er det enkleste melet å bake med, og er det melet som ha den beste garantien på å få et luftig resultat. Speltmel har en dårligere bakeevne i seg selv. Helgidvis kan du få et like luftig og godt restulat med speltmelet også. Og her kommer bakeknepene:
Elt speltdeigen lettere enn en hvetedeig - still inn kjøkkenmaskinen på lavere hastighet enn du vanligvis bruker.
Du får lettest høye og luftige brød når de heves og stekes i brødform, eller settes tett i en dyp form, slik at de ikke siger utover.
Hvis du tilsetter litt juice eller syre (for eksempel sitronsaft) vil bakeevnen økes og deigen blir bedre å jobbe med.
Gi speltdeigen litt ekstra tid til forheving. Da blir den lettere å jobbe med etterpå.
Speltmel kan brukes til mer enn brødbakst! Det gjør seg utmerket i disse vaflene og i denne pizzaen som kan skilte med å være både god og sunn!
Har du dårlig tid en dag og har lyst på god pizza? Bruk tortillalefser til bunn og lag deg pizza på under kvarteret!
Les også:
10 sunne brød du kan bake selv
Slik lager du perfekt pizzabunn
Tre tips for å lykkes med kakene
Denne saken ble første gang publisert 14/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.