Oppskrift på kylling med chorizo
Kylling med chorizo
Lite arbeid og mye smak med denne perlen av en kyllingrett.
Først og fremst: Til alle som spiser mye kylling, nå har jeg samlet en masse kyllingoppskrifter her!
Og nå har jeg laget en til. En enkel en: Kylling med chorizo baker handler om å lage masse mat på lite tid.
I prinsippet kan du legge alle ingrediensene i en ildfast form og la det stå til. Det går fint, men med et par småtriks blir det litt bedre.
Det første trikset er å legge masse løkskiver i bunnen av den ildfaste formen. Ha i litt vann og olje så bakes løken uten å bli brent.
Triks nummer to er å steke potetene i olje først. Stek dem til du får en fin og gyllen stekeskorpe før du har dem i formen. På den måten sikrer du en deilig sprøhet og mer smak i potetene (du kan selvsagt også bruke riste-trikset).
En hel hvitløk
Noen synes kanskje det er rart å legge en hel hvitløk i formen. Men, tro meg: Den blir knallgod når den får litt tid på seg i ovnen. Det harde og intense blir mykt, søtt og vennlig. Du kan dele den opp og servere til dem som vil ha. (Til den som ikke har prøvd, så må jeg insistere på at denne fabelaktige sausen som bygger på samme prinsipp, testes ved første anledning).
Chorizo - hva er det?
Chorizo er en krydret, spansk (eller portugisisk) pølse. Den karakteristiske smaken og fargen kommer fra røkt paprika og hvitløk. Det finnes to hovedttyper, nemlig picante og dulce. Flere norske produsenter har begynt å lage chorizo (og jeg synes faktisk de er temmelig gode).
Oppskriften på kylling med chorizo finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat