Oppskrift for hele uken
Ukemenyen for deg som liker god mat
Oppskriftene du trenger denne uken.
Endelig mandag!
Det har gått et par uker siden forrige ukemeny (du finner alle ukemenyene her).
Mandag
Denne uken begynner vi rolig og forsiktig med en fiskesuppe. Teknikken er enkel: Du skjærer opp fisken du vil ha i suppa og legger i skålene. Så koker du deg en god kraft på gulrot, selleristang, fiskekraft, fløte og rosmarin som du heller kokvarm over fisken. Klassisk, enkel og nydelig hverdagsmat.
Tirsdag
Dette er en ny hverdagshelt for meg. Pepperspagetti er beslektet med spagetti carbonara og sitronpasta, men om mulig enda enklere. Trikset er å varme opp pepperet i stekepanna til du kjenner at du lever når du bøyer deg fram og lukter forsiktig. Når du vender pastaen med litt smør og finrevet (ikke så mye...) parmesan har du en av de enkleste og beste pastarettene som finnes.
Onsdag
Laksen har vunnet over alle andre fisker i kampen om hverdagsmiddagen. i denne retten tar vi fisken på alvor og lar den spille hovedrollen sammen med litt sjalottløk, erter og en raus porsjon dill.
Torsdag
Vi er mitt i aspargessesongen. Og du kan lage en elegant variant med reker eller hollandaise, men denne uken holder jeg en knapp på aspargessuppe. Aspargessuppe kan neppe bli enklere enn den her. Server den med litt rømme og en dæsj balsamico.
Fredag
Kosefredag tar jeg alltid på alvor. Og jeg mener at du skal lete lenge for å finne noen som ikke liker nachos. Nachos lages ved å krydre kjøttdeig godt, ha på ost la det smelte i ovnen. Servér med rømme og koriander - og blir populær!
Lørdag
Kyllingen blir ny med denne oppskriften - både utseende og smak, antagelig. Her banker man kyllingbrystet litt flatere, fyller det med aprikos og estragon og ruller det sammen før det stekes (eller grilles).
Tilbehør? Ja, det må vi ikke glemme. Hva med ris som smaker godt eller, siden det er lørdag, noen fløtegratinerte poteter?
Søndag
Kall meg gjerne gammeldags, men jeg digger karbonader. De må lages skikkelig, selvsagt, men da er det jaggu godt.
Det viktigste er kanskje løken! Jeg har fått helt dilla på å steke den sammen med noen rosiner og litt rødvinseddik - og masse smør.
Det er ikke feil å servere med en hjertelig potetmos eller erteremulade, men en gulrotsalat med valnøtter gjør det hele litt mer originalt.
Ha en smakfull uke!
(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du perfekte muffins
Her er verdens beste sjokoladekake
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 23/05 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.