Oppskrift på billig pasta
Spagetti har aldri vært tøffere
Med denne oppskriften er uken reddet.
Pepper får sjelden ros. Det er det krydderet vi bruker mest (med mindre man regner salt som krydder), men aldri snakker om. Pepperet bare er der.
Det potente krydderet har samme rollen som et dovent kjæledyr: Du tar det for gitt og det gjør ikke mye ut av seg med mindre du forsøker å få liv i det. Og det er nettopp det denne retten skal gjøre: Få fram pepperens klem og glød!
Oppskrifter fra Twitter
Jeg følger med på Twitter. Jeg ser gjennom hundrevis av meldinger flere ganger i uken. Og omtrent hver femtusenende melding handler om en genial oppskrift. Kjøttbollene (helt fantastiske) var den første jeg oppdaget på den måten.
Og denne gangen er oppskriften like genial og enda lettere å lage. Kokken Mark Ladner fra New York lager en variant av klassikeren cacio e pepe - ost og pepper. (tusen takk til Amateurgourmet for tipset!).
Om det er billig mat du vil ha (se her for en billig ukemeny) kan du lett legge denne her til repertoiret. Den konkurrerer til og med med den gode suppa jeg lagde som koster seks kroner per person. Det du trenger er pasta, pepper, litt olje, litt ost og smør.
Det som gjør den god
Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet: Det første er å knuse pepperet med morter (eller pepperkvern) og ha det i en tørr stekepanna på middels varme. Etter noen minutter kjenner du at pepperet gir fra seg kraftig aroma (det er oljene i pepperet som frigjøres når det varmes opp).
Det andre trikset er å bruke ha litt av pastavannet (det vannet som pastaen har kokt i). Ha en liten sleiv vann i stekepanna med pepperen. La det koke litt ut før du har i smøret.
Og så ikke, minst: Salt pastavannet med 10 gram per liter vann.
Nøyaktig oppskrift finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik lager du perfekte muffins
Her er verdens beste sjokoladekake
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 18/05 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.