Oppskrift på crème brûlée
Slik blir crème brûlée kongelig
Vanskelig å stave, enkel å spise: Crème Brûlée.
I denne verden blir det aldri større kontrast mellom kjedelig ytre og deilig innhold enn det pasjonsfrukten kan skilte med.
Det er bare indoktrinerte evolusjonister som kan anskueliggjøre årsaken til at noe som ser ut som en råtten, jordslått og inntørket tennisball kan, bare den deles i to, avgi noen av denne klodens aller vakreste dufter.
For meg er det komplett uforståelig at denne fantastiske frukten ikke makter å fortelle omverdenen hva den står for. Er ikke det nettopp poenget?
Frukt skal jo rope: - Spis meg! - Elsk meg!
Da nytter det ikke å dukke opp forkledd som en skrumpete oksetestikkel. Det er ingen som bryr seg om å sjekke nærmere hva du tilbyr, ikke sant?
Indre kvaliteter
Heldigvis er det det indre som teller, og det kan vi utnytte i denne desserten.
Det er umulig å kamuflere at desserten er en variasjon over den originale crème brûlée. Mange kvier seg for å lage denne dessertklassikeren, akkurat som sjokoladesoufflé eller den nære slektningen crema catalana.
Her er oppskriften!
Denne saken ble første gang publisert 02/04 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.