Mat på bålet
Supergod turmat til hele familien
Sprø, nystekte tortillalefser med fyll er en bra avveksling fra grillpølsene.
Det er noe helt eget med å lage mat på bålet, men det må ikke bli for komplisert. Trolig er det derfor de flest av oss ender opp med grillpølse i brød når vi er på tur. Her skal jeg foreslå noe som er nesten like enkelt, og jeg drister meg til å si at det er bedre, selv om jeg er glad i pølser.
Ferdige tortillalefser er nøkkelen her. Da slipper du å ta med tallerkner og bestikk.
For første gang i historien kan du også få med deg et mekketriks på klikk/mat: Turpanne med langt skaft. Se helt nederst i artikkelen.
Salt pølse og ost
Den enkleste varianten lager du av en tortillalefse, salt pølse og revet ost. Stek pølse og ost i panna først. Legg det over på tortillaen, stek tortillaen på den ene siden med fyllet i. Brett og spis.
Med fyll
Vil du ha noe som er mer mettende kan du lage en variant med tomatsaus der du har i kjøtt og grønnsaker. Kok det hjemme og hell det over på en termos. Stek osten i pannen. Legg det på tortillalefsen. Legg lefsen i pannen og hell på litt fyll. Stek, brett og spis.
Er du inne i Mexikansk mat kan du selvsagt dra til med en mer avansert quesadilla på mexikansk vis.
Panne med langt skaft
Langt skaft er en suksessfaktor når du steker på bålet. Kjøp en billig teflonpanne med litt størrelse. Det må være en slik med påskrudd grep. Skru av grepet, fest to vinkeljern med en litt kortere skrue. Kapp en tynn stokk og klem den fast med en slangeklemme.
Da har du en panne som er lett å pakke, nytt skaft er det lett å finne hver gang du skal bruke den.
Husk forøvrig bålforbud i nærheten av skogsmark mellom 15 april og 15 september.
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9000 mennesker tar ikke feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 20/04 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.