Kylling oppskrift
Ti kule ting å gjøre med kylling
Aldri mer kjedelig kylling.
Alle ser ut til å like kylling. Og jeg tror jeg vet hvorfor.
Kyllingen krever nemlig at du tilfører den smak. Gjør du ikke det får du som fortjent: Måltidet blir kjedelig og havner i glemmeboka.
Men heldigvis er kyllingen svært mottagelig for smaker, enten det er krydder, marinader, øl og vin - eller brennevin for den saks skyld.
I noen av oppskriftene kreves det at du kan dele opp en kylling. Det er virkelig ikke vanskelig, men mange kvier seg litt for å gjøre det. Følg tipsene i denne videoen, så blir det lettere når du skal prøve deg:
Det kan også være greit å ha lest igjennom alle triksene som gjør at kyllingbrystet blir perfekt stekt.
Nedenfor finner du et veldig vidt spenn av oppskrifter - blant annet klassikeren coq au vin, som opprinnelig ble laget på haner, men går utmerket med kylling. I samme gate er en variant der kyllingen kokes i mørkt øl.
Det er særlig verdt å nevne saltbakingen. Det er en teknikk som er morsom å bruke. Og selv om det er lettvint ser det imponerende ut.
Kos deg med alle oppskriftene!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil...)
Les også:
Slik lager du perfekt espresso
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 16/02 2011, og sist oppdatert 28/06 2017.