Test av stekepanne med teflon eller slipp-belegg
Her er den beste stekepannen
De dyreste pannene er ikke de beste, heller tvert i mot.
I god Klikk-ånd har vi testet et bredt utvalg av stekepanner. Resultatene i testen er overraskende. Vår test viser at det slett ikke er de dyreste stekepannene som er de beste.
Det er mye matglede i en god stekepanne. Alle som har forsøkt å lage eggerøre vet hva en god stekepanne har å si. Men det er selvsagt like viktig når du skal steke en diger, saftig biff eller et kyllingbryst (slik gjør du det perfekt). Et godt slipp-belegg er den viktigste suksessfaktoren.
Siden de aller fleste bruker stekepanne nesten hver dag, er det vel verdt bryet å skaffe seg en god en. Derfor har vi rett og slett ønsket å finne den beste pannen med slippbelegg. Vi ba produsentene sende oss det beste de hadde. Kravet var at de skulle kunne brukes på alle varmekilder.
Testet av kokker
Først og fremst; dette er en felttest og ikke en teknisk test. Det vil si at vi har latt to kokker teste pannene i praktisk arbeid. De er Alexander Yan og Peter Hägg, henholdsvis kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen, Oslo.
Woking i stekepanna
Wok er en smart gren i en stekepannetest. Her fikk vi virkelig testet grep og balanse på selve pannen, samt utformingen på selve pannedelen. Det gir også bra tilbakemeldinger på hvor mye varme pannen klarer å gi til maten. Om den blir stekt eller kokt.
Utforming
Du får panner med rett kant og krum kant, grunne og dype. Er den rett og grunn er det lettere å komme til med stekespaden, men vanskeligere å få sving på wokingen, og omvendt med en dyp panne med krum kant.
Grep og balanse
Bruker du pannen aktivt er det viktig at den har riktig balanse. Pannen skal ikke være for tung, men heller ikke for lett. Grepet skal være godt utformet, med god gripeflate og riktig vinkel. Ikke for kraftig og ikke for tynt. Det må heller ikke bli for varmt.
Belegg
Vi har kun testet slippegenskapene på belegget, ikke ripemotstand. Hvor godt pannene slipper maten har vi testet ved å steke egg og pannekaker i tørr panne. På de beste pannene slapp maten bare vi vinklet pannen 90 grader. På de dårligste måtte vi til med stekespade.
Varmefordeling
Vi testet pannenes varmefordeling. God varmefordeling betyr at du får jevn varme på hele stekeflaten. Den testen gjorde vi ved å sette varme på halve pannen, legge en bit smør i den kalde delen og måle hvor lang tid det tok før smøret smeltet.
Poeng
Vi har brukt hele skalaen fra en til seks, der seks er best. Det betyr at pannen som har fått ett poeng er dårligst av pannene i denne testen. Slippegenskaper og balanse/grep er egenskapene som er vektlagt mest.
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (4700 mennesker tar ikke feil ...)
Les også:
Slik lager du perfekt espresso
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 15/02 2011, og sist oppdatert 28/06 2017.