Oppskrift på rekesalat
Slik lager du rekesalat
Det er kjempegøy å komponere sin egen rekesalat.
Etter et rekegilde er det alltid en liten gjeng med reker igjen i bunnen av bollen.
Pill dem med en gang, og lag en nydelig rekesalat.
Komponer din egen
I en rekesalat er det mye som kan fungere. Jeg synes det er gøy å smake meg fram med det jeg har i spiskammerset.
Den eneste faste regelen er at jeg omtrent alltid starter med å blande rekene med majones og rømme. Har jeg ikke rømme lettpisker jeg litt fløte isteden.
Deretter er det bare å smake seg fram med smaker som harmonerer godt med rekene.
Her er noen forslag til ingredienser du kan prøve deg fram med:
- Sitron
- Dill
- Pepper
- Kajennepepper
- Chili
- Karripulver
- Grønne erter
- Hvitløk
- Revet ingefær
- Appelsin
- Revet appelsinskall
- Revet pepperrot
- Persille
- Koriander
- Revet blomkål
Under har jeg laget en oppskrift på en relativt tradisjonell rekesalat, kun med et lite sting av kajennepepper/chili.
Til rekene ender jeg oftest opp med å drikke sauvignon blanc fra loiredalen, men det er mye annet som vil smake fortreffelig her, som f.eks. riesling.
Les også:
Slik lager du spagetti carbonara
Baconet blir sprøest om du steker det slik
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 16/02 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.