Oppskrift på salat
Salaten du vil elske
Nydelig salat med pepperlaks og frukt.
Det er ikke mange år siden "salat" betydde isberg, tomat, agurk og løk - dynket med fabrikkdressing nummer én, thousand island.
Ikke rart salaten hadde et dårlig rykte!
Frukt og nøtter
Men så, i løpet av et par tiår, fikk vi et råvareutvalg av en helt annen verden.
I dag finner vi granatepler, chorizopølse, romanosalat, middelhavsansjos og førsteklasses eddiker og oljer i en helt gjennomsnittlig butikkhylle.
Dette har ført til at vi nå kan lage salater av et helt annet kaliber. Både gamle klassikere, som salat nicoise og cæsarsalat, i tillegg til en rekke andre mer moderne salater, gjerne med frukt og nøtter i (og jeg tenker da altså ikke på fruktsalater).
For den nye salaten inneholder like gjerne bringebær, mango eller eple som tomat, mais og agurk.
Syndig dressing
I salaten jeg har laget er det varmrøkt pepperlaks, eple, appelsin, mandler, frisée og rødløk. Det hele toppes med en syndig pepperkremet dressing med aioli og pisket fløte.
Gidder du ikke lage aioli kan du bruke en tykk majones med et finhakket hvitløkfedd.
Lag for øvrig gjerne ekstra mye av den dressingen. Den er nydelig også i kyllingsalater (sjekk ut Sjuves) og på en super hamburger.
Slik lager Trond Moi og Bent Stiansen hamburger.
Les også:
Er dette Norges beste viltgryte?
Focaccia lager du på denne måten
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 08/02 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.