Oppskrifter for helgen
Helgemeny med forsmak på julen
Test den i helga.
Førjulstida er en herlig tid. Forventningene bygges sakte opp. Den underbygges av massevis av hyggelige juleselskaper rundt om i de tusen hjem.
Og nettopp førjulsmaten ikke skal være lik julematen. Men, den kan gjerne minne om jul.
En førjulsmeny
Så derfor har jeg laget en førjulsmeny som skal være med å bygge opp under førjulsstemningen, men ikke ta magien fra julematen.
(For den som vil øve seg er det selvsagt fritt fram: Her er Hellstrøms perfekt ribbe, verdens beste kålrabistappe og en klassisk multekrem)
Forrett
Forretten er gravlaks. Det er morsomt å lage gravlaks selv. Både fordi det er enkelt, men også fordi det blir så godt. Du rekker kanskje ikke å lage det ferdig i helgen (den må ligge omtrent tre dager i kjøleskap), men du kan kjøpe ferdig.
Det enkleste er å servere den med en kjempegod eggerøre (slik blir den perfekt), gjerne med gressløk. Det klassiske er selvsagt sennepssaus.
Hovedrett
Hovedretten er ribbe (som seg hør og bør). Men: Den er et godt stykke unna de tradisjonelle variantene. Her finner du nemlig både honning, ingefær og soyasaus. Det blir veldig godt, og er veldig anderledes.
Det er selvsagt supert å servere ribba surkål med deilig karve og kokte poteter. Men, om du vil være utradisjonell kan du gjerne prøve med fløtegratinerte poteter (her er en kjapp variant).
Dessert
Desserten er jeg veldig fornøyd med. Det er en multekrem. Det vanligste er simpelthen en søt krem med multer. I denne varianten har jeg blandet inn masse mynte og lagt bærene i litt Drambuie (likør). Og så bruker jeg ekte vanilje (vaniljestang).
Alle oppskriftene finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 03/12 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.