Oppskrift på remulade
Sausen som fiskepinnene må ha
Heldigvis tar den bare ti minutter å lage.
Klarer du å lage majones så klarer du å lage remulade.
Om du ikke kan å lage majones, så er det jammen på tide at du lærer deg grunnprinsippene (og får med deg hvordan aioli lages i samme slengen).
Mye å velge i
For remulade er enkelt og greit majones blandet med en god del godt.
Mest vanlig er det å lage den av sennep, kapers, sylteagurk, ansjos og urter.
Det finnes de som er strenge på hva remuladen skal inneholde, men jeg synes folk bør få lage den blandingen de liker (selv om sausen da fort kan ende opp med å skifte navn til for eksempel gribiche eller tartar).
Her er en liste med forslag til ingredienser:
- Sylteagurk
- Sitronsaft
- Kapers
- Ansjos
- Rømme
- Persille
- Kjørvel
- Estragon
- Gressløk
- Dill
- Eddik
- Sennep
- Hardkokte egg
- Sjalottløk
- Vårløk
Enkelt funker
Jeg pleier som oftest å lage min remulade ganske enkelt med kun litt sitron, bladpersille, dijonsennep og kapers.
Vil du ha det enda enklere? For en stund siden viste Sjuve fram sin forenklede saus remulade med kun to ingredienser.
Og remulade er populært. Fiskepinnene elsker i hvert fall en raus dose.
Det samme gjør fiskekakene, seibiffen, for ikke å snakke om roastbiffen.
En annen ting som er sikkert er at har du først pisket din egen remulade vil du raskt glemme at den er å få kjøpt ferdiglaget på butikken.
Les også:
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 28/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.