Oppskrifter til helgen
Spennende helgemeny
Her er de tre oppskriftene som gjør at du gleder deg til helgen.
Helgen er her! Og menyen er velsmakende og spennende. Velsmakende fordi, eh, maten smaker godt og spennende fordi det muligens er en ting du ikke har prøvd her før.
Forrett
Menyen åpner nemlig med ceviche. Hva i all verden er det? Jo, en ceviche er den mystiske fiskeretten hvor fisken lar seg koke i sitron- eller limesaft. Hva? Koke uten varme? Jepp.
Når fiskekjøttet kokes i vann brytes proteinstrukturen opp og endrer konsistens og farge (tenk laks). Det pussige er at det samme skjer når fisk utsettes for sitronsaft. (Du kan lese mer om forhåndsregler her). Resultatet er en herlig delikat og veldig appetittvekkende forrett når du bruker lit urter, olje og salt sammen med fisken.
Hovedrett
Det er helt opplagt at det må være sopp i hovedretten. Kremet, deilig sopp. Og hvorfor ikke en biff? Soppen er ganske enkelt å få og gå gjennom denne sjekklista for å se om du steker biffen riktig.
Hva skal du ha til biffen? Et opplagt valg er fløtegratinerte poteter. En raffinert variant er gratin dauphinois, med litt mindre fløte, ikke ost, men minst like godt som de tradisjonelle fløtegratinerte potetene.
Om du vil ha noe mer finner du noen kule måter å lage paprika som tilbehør her.
Dessert
Jeg er lat. Og smart. Derfor liker jeg å lage en kake til dessert. Den blir neppe spist opp, men det er poenget! Da har noen godt som venter på meg dagen etter. Forslaget er å lage en knakande god gulrotkake med deilig fyll. (Har du ikke laget det før? Sjekk tipsene her).
Oppskriftene finner du nedenfor! God, velsmakende og spennende helg!
Les også:
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 17/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.