Oppskrift på kyllinggryte
Kyllinggryta som smaker øl
Du kan være lat og udugelig, men likevel lage glimrende mat.
Selv om moren min (og noen få andre) har fortalt at jeg er glup, er ikke det en egenskap man behøver på kjøkkenet. I alle fall ikke når man skal lage denne kyllingretten.
Den høstlige gryta krever bare at du:
a) kan handle inn og b) behersker helt elementære skjæreteknikker.
Resten tar naturen seg av.
Enkelt opplegg
Opplegget er at du legger løk, purre, hvitløk og løk i en gryte med øl, salt og kylling og lar det koke. Så tar du kjelen av platen, venter litt, tar ut kyllingen, lar ølet koke inn og rører inn litt smør.
Det du ikke må vite er at kyllingen, mens den hviler, trekker til seg kokekraften og ølet. Faktisk så mye som opptil ti prosent av egenvekt. Da er det ikke rart at dette blir saftig!
Jeg liker å bruke mørkt øl, fordi det har litt mer smak. I gryta på bildet brukte jeg Aas sin bayer.
Tilbehør
Vi har saus og kylling, kanskje vi skulle hatt litt tilbehør også? Hva med noen brokkolioppskrifter som faktisk gjør grønnsaken god? Eller en supersunn ratatouille? Kanskje er du fysen på en kul, god potetsalat med pinjekjerner? Valget er ditt.
Oppskriften på kyllinggryta finner du nedenfor.
Les også:
Dette trikset gjør eplekaka super
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 10/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.