Oppskrift på tropisk fruktsalat
Perfekt på varme sommerdager
Slik mikser du en frisk fruktsalat.
- Jeg er egentlig ikke noe glad i fruktsalat, erklærte en venn av meg forleden.
Mitt svar var da:
- Hvordan går det an å mislike fruktsalat? Det er jo omtrent umulig å ikke like det, påsto jeg.
Hermetikkens skyld
Vi dvelte ved temaet en stund, og jeg mimret tilbake til da jeg var liten gutt på søndagsmiddag hos farmor. Som alle barn var jeg mer opptatt av desserten enn hovedretten. Da middagen endelig var ryddet vekk, og farmor kom med en stor bolle frukt i sukkerlake med røde cocktailbær svømmende rundt, var skuffelsen stor. Men, gang på gang ble jeg forklart at "fruktsalat er jo så godt!".
Det er liten tvil om at hermetisk fruktsalat har skylda for denne dessertens ufortjent dårlige rykte. Lag derimot en god sukkerlake, gjerne med vaniljestang og limesaft i, og bland i frisk frukt så har du plutselig en vinner.
Perfekt på varme sommerdager
På varme sommerdager kan ellers så flotte crème brûlée og sjokoladefondant bli i mektigste laget. Sammen med andre frukt- og bærdesserter, som jordbær med frisk basilikum og bringebærfristelse, er en forfriskende fruktsalat noe av det beste å stelle i stand.
Dropp gjerne den piskede kremen og la heller en flaske moscato d'asti ta sommerkvelden til uante høyder.
LES OGSÅ:
Dette har du aldri gjort med jordbær
Derfor skal du bruke ekte vanilje på stang
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 12/06 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.