Oppskrift på focaccia
Slik lager du focaccia
Det er antakelig det enkleste brødet. Og det blir godt. Samme hva.
Jeg hadde stor suksess med å lage nan-brød for litt siden (for ikke å snakke om superkakene fra Paris og verdens beste loff...). Bakesuksessene gir mersmak!
Focaccia er det flate brødet som nesten alltid kommer på bordet på italienske restauranter, tv-serier, filmer og måltider.
Det aldri annonsert: "Her, mine damer og herrer, kommer focaccia". Neida. Det bare er der. Noen ganger sammen med litt olje du kan dyppe det i. Som regel har brødet i oppgave å ta av for den verste ulvehungeren. Etter noen munnfuller roer gjestene seg ned og slapper av.
At det deilige brødet ikke har en sentral rolle står i sterk kontrast til det etymologiske opphavet. Ordet focaccia er relatert til fokus eller senter. Det ble nemlig alltid stekt i asken i ildstedet - og det var alltid midt i huset.
Men, focaccia kan også bli til et lite måltid i seg selv. Det jeg pleier å gjøre er å dele det i to (på langs) og legge salami, skinke, ost eller salat imellom.
Jeg liker også å bruke det på grillen. Enten kan man bruke sandwich-varianten og fylle det med ost og skinke, pakke det inn i folie og ha på grillen i noen minutter. (Jeg prøvde med terrine her om dagen - nydelig).
Eller: Del det opp, legg det på grillen, gni på hvitløk på den snittsiden og legg på noen ferske tomatskiver. Og så kan man oppleve hvor deilig livet kan være med bare litt brød og vin.
Nedenfor finner du i alle fall grunnoppskriften på dette enkle bondebrødet.
Les også:
Coq au vin har bare én oppskrift som funker
Slik lager du spaghetti carbonara
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 12/04 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.