Oppskrift på linsesuppe
Slik lager du god linsesuppe
Denne linsesuppa er bedre enn din. Eller?
Det er ikke mange år siden linsenes status i beste fall kan kalles kjedelig. Jeg tror vi må gi Fedon Linberg mye av æren for at linsenes renomé ble gjenopprettet.
Når det er sagt har linsene fått et sunnhetsimage. Det kan være et problem. Noen kan misforstå og tenke at linser bare er for helsefreaker. Det er det ikke.
Årsaken til helseimaget er antakelig at linsene har såkalte langsomme karbohydrater. Retter med linser kan dermed få innpass i en lav-karbomeny.
Det finnes mange typer linser. Alle er billige (noen unntak). Ingen blir overrasket over at hver tredje linse kommer fra India, men at Canada kommer på andreplass er ikke helt opplagt (Kilde: Saskpulse). Nok linse-funfacts.
Jeg liker linsesuppe samme hvor raske eller langsomme karbohydratene er. Min variant er ikke revolusjonerende, bare veldig god og solid. Den begynner med en klassisk soffrito som jeg tilsetter litt gulrot og litt stangselleri. Og så topper jeg med litt deilig, stekt chorizo. Min oppskrift finner du nedenfor.
Her finner du seks andre gode oppskrifter på linser. Har du en annen oppskrift på linsesuppe som du vil dele med andre? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 25/03 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.