Oppskrift med auberginer
Slik blir aubergine godt
En tomatsaus med rosmarin, estragon og hvitløk får besøk.
Aubergine er en av mine favorittgrønnsaker. Eller vent litt.
Rent botanisk er auberginen en frukt. Og de små kjærnene inni er bær.
Dens nære botaniske slektninger er tomat, potet og tobakk. At botanikerne framstiller auberginen som en naturens freak for de svare for. (wikipedia og frukt.no)
Jeg mener det er systemet det er noe galt med. Auberginen er en grønnsak i min bok. Og den er super.
Det finnes veldig mange gode oppskrifter med auberginer. Den er en av hovedingrediensene til den majestetiske ratatouillen. Auberginen spiller også hovedrollen i den greske stoltheten moussaka.
I det siste har jeg fått dilla på å lage aubergine på en annen måte. Ikke revolusjonerende annerledes, men veldig enkelt og supergodt. Jeg legger stekte auberginer i en tomatsaus som er krydret med rosmarin, estragon og hvitløk. Så drysser jeg på ost og gratinerer den i ovnen.
Denne retten fungerer helt fint på egenhånd. Om du ikke klarer tanken på å spise som en vegetarianer kan du alltids servere litt kjøtt til. Jeg synes lammekjøtt og oksekjøtt passer best til.
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 24/03 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.