Oppskridft på patatas bravas
Slik lager du patatas bravas
Lag deg noen sprø, spanske poteter.
Patatas bravas er kanskje den mest populære tapasen.
De er litt som øllen i en bar: du savner den fort om den ikke er der.
Potetretten er ganske enkel å lage. Det du trenger er poteter, salt, vann og olje. Så enkelt er det. Sausen kommer i tillegg.
Det første du gjør er skrelle potetene og skjære dem i båter på omtrent samme størrelse. Så koker du dem møre, eller nesten møre, i godt saltet vann.
Neste viktige skritt er å sile av vannet og tørke dem godt. Om du ikke tørker dem begynner det fort å sprute fra stekepannen.
Rikelig med olje
Ha rikelig med olje i stekepannen, gjerne en centimenter dypt lag. Varm det godt opp før du har i de tørkede potetene. Stek dem til de er gylne og sprø utenpå og myke inni.
Ha dem ut av pannen og la mesteparten av oljen renn av på kjøkkenpapir. Ha på godt med salt og vend dem rundt.
Det må litt saus til
Men, du må en litt småheit saus til om det skal være patatas bravas. Eller blir det bare patatas. Sausen skal tradisjonelt ha godt med krydder i seg, gjerne litt chili.
Det enkleste er å ta utgangspunkt i en deilig tomatsaus. Om du smaksetter den med litt frisk chili eller chilipulver kommer du ganske fort fram til det du vil ha.
Du kan selvsagt også servere den med aioli, den herlige hvitløksmajonesen som ikke noe menneske med hjartet på rette staden kan mislike. Her finner du en uimotståelig oppskrift.
Du kan servere dette som en del av et tapasbord eller bare som snacks. Kanskje TV-snacks?
Kos deg!
Les også:
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Matlaging: De vanligste feilene
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 20/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.