Oppskrift på burritos
Slik lager du burritos
Så enkelt er det å lage god hverdagsmat.
I likhet med nydelige nachos og sprøstekte quesadillas er burritos genial hverdagsmat. Men, hva er burrito?
Alle nordmenn som har vært i Mexico og bestilt taco blir overrasket. For det første får du aldri det samme på to restauranter. Og du får aldri noe som ligner på det vi kaller taco i gamlelandet. Da er det greiere med burrito.
Det ser nemlig ut til at det er mer enighet om hva en burrito er. Det vil si: Man er enig om at en burrito er en maislefse som er brettet (se nedenfor) rundt noe godt innhold. Nøyaktig hva det gode innholdet består av er ikke så nøye.
Ordet burrito betyr "lite esel". Noen forklarer det med at en sammenbrettet burrito ligner litt på et eseløre, men jeg vet ikke helt om jeg kjøper den. Jeg tenker snarere at en burrito spilte rollen som traust og trofast bondekost - akkurat som eselet var traust og trofast. Burro er esel. Burrito er lefse.
Våre dagers overdådige lefsefyll minner lite om den tradisjonelle, meksikanske landsbygdas burrito med bønner eller ris. Nå er det nesten umulig å tenke seg en burrito uten kjøtt, salat, tomat, ost og rømme.
Det er vanlig å lage en ostesaus og helle over også. Du kan bruke denne grunnoppskriften, og bruk den osten du liker best.
Innholdet velger du selv. Men om du vil beholde innholdet inne i lefsa er det kjekt å kunne brette den. Slik gjør du det:
Legg på alt du vil ha i burritoen.
Brett halvveis inn fra sidene.
Ta den ene siden (en av de som ikke er brettet) og legg over alt innholdet. Bruk fingertuppene til å skyve lefsa under innholdet.
Nå er det bare å rulle en gang.
Slik ser lefsa ut når den er brettet.
Les også:
Bruk to timer, lag middag for hele uka
- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage
Stortest av store familiebiler
Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!