Oppskrift på kake
Denne klarer du å lage
Kan du lage rullekake er det lett å lage den her.
Her på klikk.no kommer det en jevn strøm av kakeoppskrifter du kan kose deg med. Denne gangen serverer vi en feiende flott, fransk kake:
En Charlotte russe er imponerende. (Her er oppskriften)
Om du serverer den elegante kaka vil folk tro du har gjort annet enn å bake siden du var en neve stor.
Geniet bak kaka
Geniet bak kaka er etter sigende Marie Antoine Carême. Han ble verdens første kjendiskokk på begynnelsen av 1800-tallet. Blant hans mange klassikere skjenket han til ettertiden en kake han kalte charlotte à la parisienne.
Da Frankrike ble styrt av Napoleons nevø fra midten av 1800-tallet, ble russiske retter veldig populære (antakelig for å feire at Frankrike, sammen med allierte, hadde vunnet over Russerne i Krimkrigen). Retten fikk da navnet Charlotte Russe - russisk Charlotte, altså.
Slik gjør du det
Slik vi kjenner oppskriften i dag er dette en oppskåret rullekake som du legger i glassbolle. Så pisker du en krem, eller eggedosis (eller en blanding) som du tilsetter smak - gjerne av syltetøy. For at den skal bli stiv har man gjerne i litt gelatin.
Så er det bare å fylle kremen i bollen og la det stivne før du hvelver den ut og imponerer alle.
Nedenfor finner du oppskriften!
Les også:
10 planter som overlever "alt"
Slik fjerner du saltflekker på skoene
Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 21/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.