Gryterett oppskrift
Seks gryteretter å varme seg på
Varm deg på en gryterett i helgen.
Endelig kommer grytene til sin rett!
Først ut er reinsdyrgryte. Det meste av reinsdyrkjøttet er dyrt, men om du kjøper skav (små, tynne og smakfulle biter) slipper du litt billigere unna. Denne suppa er søtet med litt solbærsyltetøy som er veldig godt med dette kjøttet.
Andre anbefaling er bacalao. I min variant er det ganske mye olje og et lite sting av chili. Det gir det ekstra til en allerede nydelig gryterett.
Lammefrikassé er det umulig å ikke like. Dette er en klassisk oppskrift med persillerot, selleristang og purre. Kunsten er å smake det til med ørlite sitron eller eddik.
Stolt, fransk gryterett
Cassoulet er den stolte, franske lapskausen. Det er veldig få cassoulet-regler, men de hvite bønnene er et møst. Du kan selvsagt også ha i confiterte andelår i tillegg til eller i stedet for lammekjøttet.
Jeg får alltid et merkelig sug etter krydret mat når det kaldt. En av mine favoritter er marokkansk gryte. I denne gryta finner du både kumin, cayenne, kanel og koriander.
Siste gryterett ut er en deilig viltgryte. Det lille trikset i denne retten er å bruke litt chevreost (fåes i nesten alle matvarebutikker) i bunnen av skålen du heller suppa over. Her finner du en video av hvordan det gjøres.
Her er oppskriftene! God, varm helg.
Les også:
En hel smaksuke med billig mat!
Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!
Denne saken ble første gang publisert 08/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.