Middagstips

Unn deg en god middag

Ikke lettvint, men veldig godt.

SPEKESKINKE MED PURRE: De blir gode når du gratinerer dem i ovnen.
SPEKESKINKE MED PURRE: De blir gode når du gratinerer dem i ovnen.
Sist oppdatert

Det er ikke alltid det passer med lettvint mat. Jeg tenker ofte at det for mye mas om at det skal ta så kort tid å lage maten.

Så i dag slår jeg et slag for at du setter av litt (men, ikke mye) ekstra tid.

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Les også: Tomatsausen blir best slik

Jeg utfordrer deg til å lage tre ting! Tar du den?

Alle tre er enkle, men dette er ikke noe "one-pot-wonder" hvor alt havner i samme gryte.

1. Det første er simpelthen å skjære purren i strimler. Så koker du den mør i godt saltet vann. Og så ruller du strimlene inn i spekeskinke. Nå er de klarer for å gratineres i ovnen.

2. Lag den supre hvitløkssausen ved å steke hele fedd gylne i en stekepanne. Så hakker du dem og blander med rømme og majones.

3. Poteter: Kok poteter møre (gjerne med skallet på). Del dem i to. Stek dem gylne i olje og krydre godt med salt og rosmarin (tørket).

Les også: Denne yoghurten er best i test

Les også: Denne barnematen er best i test

Der har du dagens utfordring. Takler du den er premien et deilig måtid. Og så ble ikke dagen så verst allikevel.

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Denne saken ble første gang publisert 17/11 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også