Oppskrift på gulrotsuppe
Gulrøttene redder middagen
Bare rot på kjøkkenet? Slapp av. Det blir middag.
Du åpner kjøleskapet med sammenkrøllede, skeptiske øyebryn på jakt etter middagsmat. - Kan dette bli middag?, spør du deg selv.
Før du gir opp og bestiller pizza (slik lager du perfekt pizzabunn) vil jeg spørre: Har du gulrøtter der?
Les også: Slik blir kjøttet saftig
Les også: En hel ukemeny med billige oppskrifter
Sunn middag
Om svaret er ja, er middagen reddet.
En liten bundt med gulrøtter er alt du trenger for å lage en liten, herlig og sunn middag.
Dersom du har en løk og et hvitløkfedd er det en bonus, men ikke strengt nødvendig. (Når det er sagt, sørger jeg alltid for å ha 7-8 løk og minst 2-3 hvitløk på kjøkkenet. Da kan du alltid lage god løksuppe). Løken steker du blank. Så har du i knust hvitløk og steker i bare 30 sekunder før du har i vann som stopper stekeprosessen.
Ellers er det bare å skrelle gulrøttene og koke dem. Det går fortere om du skjærer dem i biter, men det er ikke nødvendig. Så er det bare å koke dem møre og kjøre det glatt med stavmikser.
Smak til med det du har
Et vanlig triks for å få gulrotsuppa til smake godt er å bruke en klype sukker. Men ikke gjør det før du har smakt - noen gulrøtter er søtere enn andre.
Det finnes utrolig mange muligheter å smaksette gulrotsuppe med. De mest populære er:
- Ingefær
- Appelsin
- Karri
- Koriander
- Fennikelfrø
Det som går overraskende godt sammen med gulrot er kumin. Kumin er det krydderet som gir en distinkt "eksotisk" tøtsj. Prøv det om du tør!
Har du andre forslag til hvordan gulrotsuppa blir super? Bruk kommentarfeltet nedenfor!
Les også:
Dette har du aldri gjort med jordbær
Bruk to timer, lag middag for hele uka
Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!
Denne saken ble første gang publisert 02/11 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.