Oppskrift på taco

Slik blir tacoen best

Sjekk ut triksene som gjør taco kult!

TACO: Slik blir tacoen enda bedre!
TACO: Slik blir tacoen enda bedre! Foto: Getty Images
Først publisert Sist oppdatert

Alle liker taco! I Norge er antakelig taco i ferd med å seile opp som nummer to, etter pizza, som helgemat.

Bak suksessen står en samlet norsk matindustri. Nesten alle matfabrikkene lager nå såkalte "taco-kits". Eskene inneholder skjell, saus og en krydderblanding.

Resten må du kjøpe selv: Kjøttdeig, ost, rømme, salat, tomat og hva man ellers vil ha på.

Norsk taco

Den norske tacoen har lite eller ingenting med den opprinnelige, mexicanske tacoen å gjøre. Det synes jeg ikke gjør noe. Vi har tolket tacoen og "gjort det til vår egen" (som det heter på Idol).

Når dét er sagt finnes det mange måter å gjøre tacoen morsom på. Og vi har mye inspirasjon å hente fra tacoens hjemland - Mexico.

1. Lag din egen krydderblanding

2. Lag din egen chilisaus

3. Servér med hele chili til (om du tør!)

Du kan også servere disse ingrediensene:

  • Jalapenos (for han og henne som liker det sterke)
  • Paprika i mange farger for å live opp utseende
  • Creme fraîche (i stedet for rømme)
  • Bønner
  • Bacon (gjør sjelden noen skade i middagsmaten)
  • Sorte oliven

Taco-krydder

Den krydderblandingen du får i taco-kits kan du nesten garantert lage bedre selv. Hvorfor? Fordi du kan tilpasse smakene til den som skal spise: Deg.

Her finner du oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Dersom du ikke ønsker å lage krydderet helt fra bunnen av, kan du også justere kjøpevarianten med krydderne du liker best.

Chilisausen lager du selv

Chilisausen som følger med kjennes ofte litt fabrikkaktig ut. Derfor er den en god idé å prøve seg fram til du finner en oppskrift som danker ut kjøpesausen.

Her er et utgangspunkt som du kan bruke til å eksperimentere deg fram til sausen du liker best. Jeg vil oppfordre deg til å prøve deg fram med andre krydder som koriander, hvitløk, ingefær og nellik for eksempel.