Geir Skeies oppskrifter
Mesterens favorittoppskrifter
Verdens beste kokk lager kokebok.
Geir Skeie vant kokkenes verdensmesterskap, Bocuse d'Or, tidligere i år. Nå har kokken fra Fitjar laget kokebok.
Boka tar for seg hele veien fra pizza og rullekake til den maten som sikret seieren i Frankrike. Og du får alle oppskriftene som inkluderer noen fine forklaringer med bilder av det som er litt vrient.
Spenner vidt
- Jeg hadde lyst til å vise hva jeg har gjort - og at mye av dette faktisk er ganske enkelt. I alle fall er det enkle teknikker i bunnen.
- Det er vidt spenn i boka di?
- Ja. Her finner du oppskrifter på muffins og kanelboller som jeg laget da jeg var liten. Men du finner også oppskrift på kamskjellene jeg vant Europamesterskapet med.
- En bok for noen og enhver, kanskje?
- Det er absolutt en kokebok du kan vokse med.
Les også: Bakedronningens tre favoritter
Les også: Slik blir lammelåret perfekt
(Kanskje er dette en kokebok å gi til 10-åringen? Etter hvert som de vokser opp serverer de mer og mer raffinert mat... Bare en tanke).
- Det er veldig spennende med oppskriftene fra Bocuse d'Or. Etter å sett på dem, virker det faktisk ikke helt umulig?
- Nei, slett ikke umulig! De er forenklet ørlite grann. Det skal funke på et vanlig kjøkken.
Bra.
Forenklet utgave
- Du får velge ut tre oppskrifter. Hvilke velger du da?
- Jeg har et veldig nostalgisk forhold til sildekakene. Så de må med. I prinsippet kan du bruke annen fisk også. Jeg er sikker på at mange blir forbløffet over hvor enkelt det er å lage.
- Den andre er blåbærsoufflé. De fleste blir skremt av ordet soufflé, men dette er det nærmeste du kommer en "s afe" soufflé. Jeg lover.
- Jeg lover å prøve.
- Bra. Du må også prøve deg på torsken. Oppskriften heter "Torsk Sandefjord".
- OK
Siden oppskriften er god nok til å vinne verdensmesterskapet i kokkekunst skal jeg gi det en sjanse. Så da tror jeg vi bare setter i gang.
Her er oppskriftene!
Her finner du over 5. 000 oppskrifter du kan søke i.
Denne saken ble første gang publisert 16/10 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.