Hellstrøm rydder opp
Hellstrøm-restauranter går konkurs
Hellstrøms-besøk kan bety kroken på døra for restaurantene.
Før runde to av TV-serien Hellstrøm rydder opp er kommet skikkelig i gang har tre av restaurantene superkokk Eyvind Hellstrøm besøker gått dukken.
Den første var Odds mat og vinhus i Hammerfest, den andre var i Mim Cafe på Mysen.
Charles Dickens Public House i Halden har lidd samme skjebne.
Fire måtte stenge i forrige runde
I forrige runde besøkte Hellstrøm ni restauranter. Klikk.no fulgte i hælene til Hellstrøm for å se om kokkens grep var vellykkede.
Etter skikkelig slakt i TV-programmet tok det ikke lang tid før Fru Inger i Trondheim måtte stenge dørene.
Tre andre restauranter måtte stenge, enten midlertidig eller permanent:
Arbins i Oslo er stengt, men holder for tiden på å bytte lokale.
Aubergine i Oslo gikk dukken, har fått nye eiere og byttet navn til Vegan.
Jans Mat- og Vinhus i Stavanger er for tiden stengt. Her skal en annen superkokk, Sven Erik Renaa, gi restauranten et nytt liv.
Les også: Hellstrøm: Lær deg menyen for f...!
Les også: Slik blir risottoen perfekt
- Tre av årets restauranter har dessverre gått konkurs, noe vi selvsagt syns er trist. I samtlige tilfeller dreier det seg om krav og vansker som lå der forut for Hellstrøms besøk, men vi har selvsagt som utgangspunkt at vi ønsker å redde alle restauranter vi besøker. At det ikke går i alle tilfeller skyldes at vi bevisst går inn i svært utfordrende saker, vi er opptatt av å løse reelle problemer heller enn å bare pirke i overflaten på restauranter som egentlig går greit, uttaler Øyvind Rognlien Skovli som er Informasjonskonsulent i TV3.
Ikke bare elendighet
Hellstrøm etterlater seg dog ikke bare elendighet. Oldemors Karjol på Jevnaker går så det suser.
- Nå har vi elleve ansatte, forteller Kaja Knoph Østlie som driver stedet.
- Det er ikke verst når vi begynte som en dugnadsgjeng. Vi har allerede fått masse julebordsbookinger, forteller hun entusiastisk.
Hellstrøm følger opp
- Hellstrøm har vært fantastisk flink til å følge opp. Han ringer med jevne mellomrom og sjekker at alt går riktig vei. Han inviterte meg til å jobbe på Bagatelle for å lære også.
- Det takket du ja til?
- Ja. Og det var mors..., eh, interessant. Det er veldig mye å lære av så proffe kokker.
Hellstrøm rydder opp går TV3 på torsdager klokka 20.30.
Les mer på Klikk Mat
Denne saken ble første gang publisert 16/09 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.