Oppskrift på kylling på ølboks
Slik griller du kylling
Med en halvfull ølboks opp i baken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.
- At det skulle ende sånn da, sa kompisen min og følte med kyllingen som var trædd ned på en ølboksen mens den ble grillet.
Les også: Test av hveteøl
Han er ikke vegetarianer eller utpreget følsom overfor verken flora eller fauna, men dette synes han åpenbart var nedverdigende.
Hvorfor en ølboks?
Så hvorfor en ølboks opp i høna?
Fordi ølet varmes opp og damper kjøttet innenfra. Det bidrar til at kyllingen blir litt raskere ferdig. Fordelen er at du bruker litt mindre tid og da minker sjansen for at du steker kyllingen tørr.
Les også: Polets ti beste rødviner
Kul og enkel oppskrift
Og så gjelder det å pensle.
Du gjør som følger: Kjør olje, en hel chili, hvitløkfedd, salt og pepper glatt med en stavmikser. Pensle kyllingen med jevne mellomrom. Ha på lokket på grillen mellom hver gang.
Les også: Tre kule helgemåltider
Slik får kyllingen får, bokstavelig talt, den best tenkelige post mortem-oppreisningen en død kylling kan få. Tenk bare på hvordan kyllingen blir hyllet av middagsspiserne.
Jeg på min side kan ikke se hvordan noen vil ha glede av mitt legeme, for eksempel.
Her er oppskriften!
Denne saken ble første gang publisert 02/07 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.