Ukens kake: her er oppskriften
Hvit sjokoladefromasj på nøttebunn
Denne kaken smaker nesten som ostekake, men bare nesten. Fromasjen av hvit sjokolade gjør den til noe helt for seg selv.
Det er ingen kremost i ukens kake. "Bare" hvit sjokolade, eggeplommer og pisket kremfløte. Denne myke og milde fromasjen has på en bunn laget av mandelmasse, smakssatt med litt revet appelsinskall og kakaopulver.
Kaken er pyntet med jordbær og blåbær og revet hvit sjokolade - i det norske flaggets farger. Du står selvsagt fritt til å pynte den nøyaktig slik du ønsker. Et godt tips er at bær og syrlige frukter skaper balanse mot kaken for øvrig.
Om du ønsker, kan du også fryse ned kaken. Kanskje du kan la temperaturen ute den dagen du tar den opp av fryseren bestemme om du vil tine den helt opp eller servere den som iskake?
Denne saken ble første gang publisert 06/05 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.