OPPSKRIFTER:
Smakfulle retter med appelsin
Her finner du spennende oppskrifter på hvordan du kan få utnyttet C-vitaminbomben på nye måter.
At appelsiner er sunt, har vi visst lenge. De fleste strekker det imidlertid ikke lenger enn at de spiser appelsinen som den er, eller inntar den i form av juice til frokost.
Men det går jo an å gjøre så mye mer ut av det enn dette.
En helt enkel liten vri, og som anbefales på det sterkeste, er appelsinsalat á la Marokko. Skrell appelsinene, også den hvite hinnen. Skjær så appelsinen i skiver tvers over slik at du får et stjernemønster. Legg skivene utover på en tallerken, strø over malt kanel og hakkede nøtter (f.eks. pistasjnøtter eller valnøtter). Det er det hele. Salaten smaker også godt med en klatt cottage cheese til. Kan det blir bedre og sunnere?
Og du trenger ikke holde seg til desserter og salater heller. Appelsin gjør seg også godt i både forretter og hovedretter.
Her er noen fristende oppskrifter:
Reker med appelsin og basilikum
Påskestek marinert i appelsin og hvitløk
Påskekjeks med nøtter, appelsin og sjokolade
Les også:
Sett tennene i en blodappelsin
Denne saken ble første gang publisert 04/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.