Oppskrifter med balsamico
Slik bruker du balsamico
Få tips og ekte italienske oppskrifter med balsamico.
Her følger en liten oversikt som kan gi en pekepinn om bruksområdene for de ulike balsamicoproduktene.
LES OGSÅ:
Balsamico - Italias sorte gull
Nedenfor finner du lenker til familien Cattanis egne oppskrifter med balsamico. Et hett tips: Risottoen deres går det gjetord om.
Vellagret balsamico (tradizionale eller tilsvarende over 12 år)
Brukes som den er dryppet over parmesan, kjøtt, fisk og skalldyr, carpaccio. Den smaker også fortreffelig i desserter som fruktsalat, panna cotta og vaniljeiskrem (både blandet sammen med eller oppå). Helt i et lite glass kan den drikkes som avslutning på et måltid - den skal visst nok ha gode virkninger på fordøyelsen.
Condimento balsamico
Er den av god kvalitet, kan den brukes på samme måte som vellagret balsamico. For øvrig kan den sette spiss på sauser. Ellers egner condimiento seg til friske salater og rå grønnsaker. Prøv den også iblandet hjemmelaget majones som tilbehør til kjøtt og fisk.
Balsamicoeddik
Det vanligste bruken er sammen med god olivenolje i salatdressing og i marinader. Eddiken kan også kokes sammen med andre ingredienser i balsamicosaus. En balsamicoreduksjon er et bra alternativ til sjy. Bruk da 1 ss brunt per 1 dl eddik, kokes til væsken har fått litt tykkere konsistens.
Indrefilet av svin med balsamico
LES OGSÅ:
Balsamico - Italias sorte gull
Kilder: wikipedia.org , Venturini Baldini , Casa del Balsamico Modenese S.n.c. di Giuseppe Cattani & C.
Denne saken ble første gang publisert 19/02 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.