Hvordan velge riktig kokkekniv
Disse knivene trenger du
Vi viser deg hvilke 5 kniver du trenger på kjøkkenet. Kjenn etter om skaftet sitter godt i hånden. En annen viktig ting er stålkvaliteten. Har stålet høyt karboninnhold gir det en skarp, men sprø kniv og lavere karboninnhold gir en kniv som ikke blir like skarp, men en mer robust egg. Du må også se etter tykkelsen på bladet. Et tynt blad gjør det lett å skjære gjennom grønnsaker i stedet for at du brekker det opp med et tykkere blad.
1. Kokkekniv
Lengde på bladet bør være 18-21 cm. Er den lengre kan det gjøre at den blir vanskelig å håndtere
2. Brødkniv
Den er lengre en en kokkekniv og har tagger. Den kan, i tilegg til å skjære brød, også brukes til å skrelle store rotgrønnsaker.
3. Tourneringskniv
En liten kniv som er perfekt til alle typer småjobber, slik som kutting av sopp ol.
4. Fileteringskniv
Denne må være lang, tynn og fleksibel slik at du kommer rundt bein ol.
5. Utbeiningskniv
En bra kniv hvis du skal beine ut vilt, lammelår ol. Den har et stivt blad og er robust slik at den tåler å komme borti harde bein.
Denne saken ble første gang publisert 11/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.