Oppskrift på kylling med alkohol
Kylling + alkohol = godt
Gi kyllingen vinger ved å gi den en klunk tequila eller andre sterke saker.
For å feie all tvil av banen: Dette er ingen oppfordring til uvettig omgang med alkohol i hønsegården. Vi snakker selvsagt om kylling på kjøkkenet. Den kan kose seg med diverse edle dråper, uten noen slags fare for oppstandelse og fykende fjær. Den eneste "risikoen" er at smaken på kyllingen din blir løftet flere hakk.
Latin-amerikansk fjærfyllik
Pollo borracho - "full kylling" - er en slik kyllingrett. Den har sitt opphav i Latin-Amerika.
Oppskriftene varierer fra land til land: Mexico har sin variant med tequila, Karibia med rom.
Hvert land heller i sine nasjonale drikker med andre ord, og da gjerne supplert med en liten skvett av brandy, sherry og andre alkoholholdige drikker.
Kjøkkenet i de ulike landene setter også sitt øvrige preg på kyllingretten. Eksempelvis inneholder den karibiske retten pollo borracho kokosmelk og chili.
Gammel fransk hane
Frankrike har en vinstenket rett som bør være kjent for de fleste; coq au vin - "hane i vin". Som navnet tilsier, er det hane som blir brukt. Franskmennene foretrekker en hane som er godt oppi årene, fordi kjøttvevet på eldre haner gir en fyldigere kraft på gryteretten. Hanen skal putre i gryten med sjalottløk, sjampinjong, flesk og masse vin. Opptil en hel flaske. Rødvin er det vanligste, men det finnes også coq au vin med hvitvin og champagne.
Klar for å bli beruset av god kylling? Vær så god - her har du oppskriftene.
PS: Det er ikke bare kyllingen som fortjener litt i "nebbet". Ha gjerne det samme i glasset som i gryten. Til opplysning blir du ikke beruset av maten - alkoholen fordamper under varmebehandlingen.
Denne saken ble første gang publisert 23/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.