DAGENS MIDDAGSTIPS:
Høstsalat
På dagens meny står en deilig, fyldig høstsalat. God middag!
4 porsjoner
4 stk. egg
1 pk. sukkererter
1 stk. knollselleri (sellerirot)
4 stk. kokt potet
1 stk. purre
1 pk. speket kalkunfilet
Dressing:
2 ss sitronmajones
4 ss crème fraîche
1 ts salt
¼ ts malt hvit pepper
friske urter
Kok eggene i 6-7 minutter. Avkjøl og skrell dem. Del eggene i to.
Skrell selleriroten og del den i staver. Kok sukkererter og selleri i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Del poteter og purre i mindre biter. Bland sammen poteter, purre, sukkererter og selleri i en bolle.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vend den inn i grønnsakene.
Anrett salaten på et pent fat. Fordel halve egg og skiver av speket kalkunfilet på salatfatet. Server godt brød til.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Denne saken ble første gang publisert 01/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.