Middagsforslaget
Seibiff med løk og remulade
Seibiff med løk og remulade
Porsjoner 4
700 g seifilet uten skinn og bein
12 dl vann
100 g salt
1 dl hvetemel
olje, smør eller margarin til steking
Løkblanding
4 - 6 stjerneløk
4 sjalottløk
1 gul løk
1 rød løk
1 purre
1 bunt gressløk
4 ss smør
1 ts sukker
revet skall og saft av 1/2 sitron
salt og pepper
Remulade
2dl majones
1dl rømme
2 finhakkede ansjosfiléter
1 ts hakket kapers
1 ss hakket sylteagurk
1/2 finhakket sjalottløk
1 ss hakket persille
salt og pepper
frisk presset sitronsaft
Skjær fisken i serveringsstykker og legg dem i lake av salt og vann i 10 minuter. Ta fisken opp og tørk den godt.
Vend fisken i hvetemel, rist av overflødig mel, og brun den pent på begge sider til den er ferdig.
Rens løkene og del skjær dem i tynne skiver. Småløken skal være hel.Brun løken i rikelig med smør, tilsatt sukker.
Tilsett sitronsaft og skall og la den surre til den er myk.
Smak til med salt og pepper.
Rør sammen ingrediensene til remuladen og smak den til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Server seibiffen med løken, remulade og bakte eller kokte poteter.
Denne saken ble første gang publisert 02/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.