Middagstips
Gratinerte pølser med aubergine
Denne hverdagsmiddagen er superenkel å lage. Det tar bare bare noen minutter ved kjøkkenbenken før du lar ovnen ta seg av resten.
Gratinerte pølser med aubergine
Ingredienser
ca. 500 g kjøttpølse helst løkpølse
1 stk. aubergine
4 ss olivenolje
1 stk. hakket løk
1 båt hakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
½ ts tørket basilikum
150 g cottage cheese
2 stk. egg
4 ss parmesan (eller vanlig ost)
1 dl melk
½ ts salt
½ ts pepper
¼ ts malt muskat
1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene raskt på begge sider i olje.
2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomatene med kraften. Kok det opp og la det koke til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.
3. Rør sammen kesamost/cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder. Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.
4. Stekes i ovn 30-40 minutter på 200° C.
Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.
Denne saken ble første gang publisert 26/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.