Italiensk forrett
Denne greier du lett
Imponer deg selv ved å lage denne i kveld.
Gi meg en liste på italienske ingredienser!
Gi oppfordringen til noen du kjenner. Jeg tipper at det første du hører er:
Parmesan
Parmaskinke
Pasta
Og du får lyst til å spise skinke (med grissini og nøtter). Og du gleder deg plutselig til å lage pasta carbonara.
Etter litt mer familing, så kommer det flere ingredienser, gjerne spesialliteter som:
Mozzarella
Kapers
Pecorino - ost av sauemelk
vongole - altså hjerteskjell
Alba-trøfler
Arborioris (risotto-ris)
Lardo - speket fett
Men, når alt kommer til alt er det gjerne langt mer ordinære ingredienser som preger det dagligdagse, italienske matbordet.
Olivenolje, tomater, hvitløk og bønner er vanlige. Men, de fleste glemmer hvilken enorm rolle squash har i det italienske kjøkkenet.
Ingen vet hva "squash" er, den er kjent som zucchini der i gården.
Det finnes enormt med oppskrifter som involverer squash på en eller annen måte: Fylt squash, farsert squash og sjekk denne kule videoen hvor pasta byttes med squash - slik at squashen altså ser ut som pasta.
I videoen du ser her spises squashen faktisk rå. Du kan koke remsene i ett minutt og ha dem over i isvann (forvelle), men det er ikke nødvendig.
Fyllet lages med ricotta. Ricotta er strengt tatt ikke ost, siden den lages av myse (slik som brunost).
Ricottaen blandes med litt sitronsaft, pinjekjerner, basilikum og olivenolje. Denne blandingen ruller du opp i squashremsene og fester med en tannpirker.
Oppskriften finner du nedenfor, videoen ser du på toppen av artikkelen.
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.