Oppskrifter på gode drinker

Deilige sommerdrinker

Drinkene som gjør sommeren bedre.

Først publisert Sist oppdatert

Sommeren er tiden for å fylle glass med is og deilige drinker.

Lyden av at isbiter som sprekker i møte med gin og tonic er, sammen med snekkedur og måkeskrik, blant de fineste sommerlydene som finnes.

Med jevne mellomrom drypper det drinker opp her på Klikk.no. Noen er klassikere, andre nye og atter andre er variasjoner på klassikere.

Et eksempel på det siste er disse tre gin og tonic-variantene (fra baren Territoriet), med henholdsvis lakris, tyttebær og tang.

 

Her følger en liste på åtte kuraterte drinker, med svært god variasjon i smaksbildet, skulle vi tro:

 

Olsen Driver

Til alle som skal kjøre bil: Dette er en kjempegod, alkoholfri drink!

Det føles litt som en drink på grunn av at det er temmelig mye syre i den. Men, det drinken kjennes ikke unødvendig syrlig ut fordi det balanserer med temmelig mye sødme fra ingefærbrusen. (Ingefærbrus kan du for øvrig lage selv ved å kjøre ingefær, sukker og vann sammen i en blender og ha på flaske med tett kork).

 

Drink med rosmarin

Denne drinken har foreløpig ikke fått et eget navn. Det er en nykommer. Gin og rosmarin er et forslag, men det klinger kanskje ikke godt nok?

ideen er  i alle fall å lage en enkel sirup av sukker og vann (50/50) og la en rosmarinkvist trekke i den til den blir avkjølt. Så blandes dette med gin i en shaker.

 

French 75

En hardtslående klassiker. Den ble oppkaldt etter en fransk mitraljøse fra Frankrike fra Første verdenskrig, så du er herved advart.

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Ingrediensene er gin, sukkerlake, sitronsaft og champagne.

 

Pisco sour

Originaldrinken er en whisky sour. Prinsippet er det samme når du lager en pisco sour, men da bytter du ut whisky med pisco, et røft druebrennevin fra Sør-Amerika. Så er det bare å riste sammen pisco, limesaft, sukkerlake, noen bitterdråper og en eggehvite - for å få det skummet.

 

Espresso martini

Til alle som er skeptisk: Dere har full forståelse.

Men, la ikke fordommene dine hindre deg i å lage en nydelig drink, en drink du vil elske. Ja, de fleste blir svært positivt overrasket over denne sjeldne, svarte drinken.

 

Den gule sommerdrinken

Om du vil ha en drink som ser ut som sommer-i-ett-glass, så er det denne. Bland sammen prosecco, limonchello og ha i noen bringebær. Ser kult ut, er sommerlig og svært uformelt!

 

Porttonic

Dette er drinken jeg blander for å skape litt sommerstemning når vinteren er sitt mørkeste. Den er enkel og har lite alkohol: En tredjedel hvit portvin og to tredjedeler tonic, og så må du ha en skvis med lime (eller sitron).

 

Bellini

Om man har vært i Italia har man forhåpentligvis oppdaget deres voldsomme pasjon for fersken. Det er vanskelig å forstå den voldsomme interessen om man bare har spist fersken fra butikkene i Norge. Fersken bør være fersk, det sier seg selv (tok jeg deg på fersken i å glise nå?).

Om man blander fersken og prosecco har man utgangspunktet for denne drinken som er oppkalt etter renessansemaleren ved samme navn (som også hadde sitt opphav i de samme traktene som prosecoen kommer fra).

Den lages gjerne med hvit fersken (de sammenklemte). Trenger man mer farge kan du røre inn litt bringebærpuré (eller bare kjøre dette sammen med i en blender med fersken).