Vin til ribbe 2013
Hvilken vin til ribbe?
Svineribbe er fet mat, og da trenger du vin med frisk syre til å rense opp i fettet.
Populære vintester
Undersøkelser viser at svineribbe med svor er den mest populære middagen på julaften her i landet, selv om pinnekjøtt er begynt å hale innpå de senere årene. Ribbe er lyst kjøtt, men samtidig veldig fett kjøtt. Det gjør at du kan vurdere både hvite og røde viner, men de må i alle tilfeller ha frisk syre, slik at de renser opp i fettet.
Om du heller vil ha øl til ribben, trenger du nødvendigvis ikke gå for et mørkt og søtt juleøl. Du kan prøve en india pale ale, som er både smaksrik, frisk og har den fornødne bitterhet.
Riesling til ribbe
Førstevalget blant de hvite vinene er riesling, som ikke bare har den nødvendige friskheten, men også, selv i tørre varianter, en iboende sødme, som du trenger for å gå opp mot sursøtt tilbehør, som surkål, rødkål, epler og svisker. Blant våre fem anbefalte viner, som du finner nederst i denne artikkelen, har vi valgt ut tre rieslinger fra henholdsvis Østerrike, Tyskland og Frankrike.
Også røde viner
Når du skal velge rødvin, er det også viktig med frisk syre, og vinen kan gjerne ha en del garvestoffer også. Vi har derfor landet på en chianti og en portugiser laget på baga-druen. De har begge en sursøt stil som takler både ribben og tilbehøret.
Oppskrifter
Her har du noen fine ribbeoppskrifter:
Video: Ribbe lages aller best på denne måten
Denne saken ble første gang publisert 14/11 2013, og sist oppdatert 28/06 2017.