Test av champagne
Testmetodikk og testpanel
Slik har vi testet de 28 champagnene i årets test.
Testpanel
I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han har sitt daglige virke som daglig leder av Grefsenkollen. Kleppe jobber til daglig som vinansvarlig på Bagatelle.
Testmetodikk
Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.
Poengskala
Vi benytter oss av 100-poengsskalaen til Robert Parker Jr. ved all testing av alkoholholdig drikke.
Det er kun poengene 50-100 som blir benyttet, noe som selvsagt kan føre til full forvirring blant folket.
Vi bruker Parker-skalaen fordi dette er et internasjonalt, anerkjent poengsysmet som de fleste andre bruker. Dette mener vi gjør det enklest for våre lesere.
Denne saken ble første gang publisert 14/12 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.