Ukens beste vinkjøp
Italiensk kraftpakke
Denne fyldige rødvinen fra Campania takler de kraftige og varmende kjøttrettene vi setter pris på nå i novemberkulden.
Denne gang går turen til Campania, det fylket i Italia hvor Napoli er største by. Selv om vinene herfra ikke er blant de mest kjente for oss nordmenn, lages det mye bra vin her, både rød og hvit.
Vår vinanbefaling kommer fra Taurasi, som ligger i området rundt Avellino, like øst og inn i landet fra Napoli. Vinmarkene her ligger høyt og har vulkansk jordsmonn, noe som gir flotte viner basert på aglianico-druen. Ukens vin er laget på 85 % aglianico og 15 % merlot.
Cavalier Pepe Terra del Varo Aglianico Irpinia 2007, vnr 80321, kr 140, 87 poeng.
Rødfiolett på farve. Dufter av solbær og bjørnebær med innslag av krydder og urter. God fylde med rik frukt, frisk syre og en lang ettersmak med tydelige tanniner.
Denne vinen er fin å drikke nå, men tåler også fem år i kjelleren, kanskje mer. Fylden, syren og tanninene gjør at du bør stille opp med ganske kraftige og fettrike kjøttretter for å få en god balanse mellom vin og mat.
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Biff med hjemmelaget pommes frites og bearnaisesaus
Lammelår med sennep, aubergine og paprika
Langtidsbakt svinenakke med urter, rotfrukter og fløtegratinerte poteter
Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:
Denne saken ble første gang publisert 12/11 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.