UKENS BESTE VINKJØP:
Knasende tørr hvitvin
Om du hører til dem som ikke får hvitvinen tørr nok, er dette et rimeligere alternativ til chablis.
Ved siden av "nasjonaldruen" grüner veltliner, er det riesling som "ruler" blant de hvite vinene i Østerrike. Imidlertid kan ofte østerrikske rieslinger bli ganske "svære" med stor fylde, høy alkohol og tydelig preg av fersken. I så måte er ukens vin rene antitesen med sin moderate alkohol, høye syre og minimale restsukker. Produsent er meget anerkjente Schloss Gobelsburg.
Gobelsburger Riesling 2008, vnr 43988, kr 135, 84 poeng.
Blek strågul på farve. Frisk duft av sitron og grønne epler med hint av fersken og mineraler. Middels fylde med kjølig frukt, meget frisk syre og middels lang ettersmak.
Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par-tre år. Den er en god allrounder til det aller meste av sjømat, så lenge du styrer unna de aller kraftigste og feteste rettene (som trenger en fyldigere vin) og de sterkest krydrete variantene (som trenger en søtere vin).
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Grillet laks med agurk- og yoghurtsalat
Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:
Denne saken ble første gang publisert 28/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.