UKENS BESTE VINKJØP:
Glimrende vin til vilt
Denne rødvinen fra Rhône-distriktet i Frankrike passer som hånd i hanske til høstens flotte middager av både storvilt og småvilt.
Vinen kommer fra dette området: Rhône
<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?ie=UTF8&hl=en&t=p&ll=44.613934,4.416504&spn=2.737229,2.197266&z=7&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a> </small> </p> </div>
Til vilt trenger vi ganske fyldige og smaksrike viner uten altfor aggressive garvestoffer. Da blir det gjerne til at vi havner i Rhône, og denne gang tar vi turen til den sydlige delen av dette flotte vindistriktet. Her "ruler" Châteauneuf-du-Pape, men dette er en ganske dyr vin, og du må gjerne ut med opp mot 300 kroner, ja, helst over det også, for å få en riktig god en. Men det finnes heldigvis rimeligere alternativer.
Côtes du Rhône er å se på som en "juniorutgave" av Châteauneuf, og ukens vinanbefaling kommer fra en av de beste produsentene i distriktet, nemlig André Brunel.
Domaine André Brunel Cuvée Sommelongue 2006, vnr 48076, kr 145, 85 poeng.
Dyp rubinrød på farve. Typisk duft av mørke skogsbær med innslag av urter og lyng. God fylde med rik frukt, bra syre og ganske lang ettersmak med fine tanniner.
Denne vinen kan drikkes nå, men den tåler også lagring i 3-4 år. Som vi allerede har vært inne på, passer den godt til vilt, men den kan også drikkes til lam og kraftige kjøttgryter.
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Helstekt indrefilet av elg med portvinsaus
Høstgryte med rotmos, sopp og rørte tyttebær
Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:
Billig rød portugiser til kraftige kjøttretter
Sør-fransk rødvin til høstens kjøttmiddager
Denne saken ble første gang publisert 13/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.