Ch. Campuget Tradition
Rødt til rødt kjøtt
Denne rødvinen holder høy kvalitet i forhold til prisen, og den er glimrende til høstens store og gode kjøttmiddager.
Vinen kommer fra dette området: Ch. Campuget
<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?ie=UTF8&hl=en&ll=43.800836,4.369812&spn=1.387593,1.098633&t=p&z=8&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a> </small> </p> </div>
Ukens vinanbefaling kommer fra Costière de Nimes i Sør-Frankrike, og er i pollisten ført opp under Rhône Sør. Vi har med en av de beste produsentene i Nime-området å gjøre, nemlig Château de Campuget. Vinen er laget hovedsakelig på grenache og syrah med mindre mengder mourvèdre, carignan og cinsault, altså en typisk sør-fransk druemiks.
Ch. Campuget Tradition 2006, vnr 7347, kr 120, 84 poeng.
Dyp rødfiolett på farve. Fruktig duft av både røde og mørke bær med innslag av urter og krydder. God fylde med pen frukt, god syre og tydelige, men fine tanniner. Ganske lang ettersmak.
Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også et opphold på et par år i kjelleren. I matveien er det rødt kjøtt som står på menyen, og vinen passer godt til både okse, lam og vilt, også i form av gryteretter.
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Biff med bacon, kremet spinat og stekte tomater
Elgkarbonader med tyttebærrømme, ovnsstekte poteter og grønnsaker
Flere tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:
Glimrende valpolicella til fisk, pizza og pasta
Rimelig, frisk og slank hvitvin
Denne saken ble første gang publisert 16/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.