Ukens beste vinkjøp
Anvendelig italiensk rødvin
Bacalao er bare en av rettene som denne friske, lette og røde italieneren passer til.
Vinen kommer fra dette området: Valpolicella
<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?ie=UTF8&hl=en&ll=45.763691,11.689453&spn=0.670624,0.549316&t=p&z=9&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a> </small> </p> </div>
Vi tar turen til Veneto i Nord-Italia, nærmere bestemt vindistriktet Valpolicella. Ukens vinanbefaling kommer fra produsenten Pasqua i den sentrale Classico-sonen, og er basert på en druemiks med 70 % corvina, 20 % rondinella og 10 % molinara.
Villa Borghetti Valpolicella Classico 2007, vnr 3583, kr 100, 82 poeng.
Dyp rubinrød på farve. Syrlige kirsebær i duften med innslag av urter og nøtter. På den slanke siden av middels fyldig. Pen og syrlig frukt med middels lang ettersmak. En lett og appetittvekkende bitterhet i avslutningen. Fine tanniner.
Denne vinen er ikke noe lagringsprosjekt. Du bør drikke den nå for å få med deg den friske frukten. I matveien er den ganske så fleksibel. Pizza, pasta med tomatsaus, samt lettere kyllingretter, er alle fint matfølge. Liker du rødvin til torsk og annen hvit fisk, er denne vinen glimrende. Hvorfor ikke prøve den til bacalao? Du kan også drikke den som "kosevin" uten mat. Husk bare å ikke servere den for varm. Den smaker best på 13-15 grader.
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Flere tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:
Glimrende Valpolicella til både fisk, pizza og pasta
Rimelig, frisk og slank hvitvin
Denne saken ble første gang publisert 09/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.