Test av hvitvin på papp
Den beste hvitvinen på papp
Vi har testet 15.
Vinfakta
Smakerne bruker begreper som lengde, fylde og fruktighet i testene våre. Her gir vi en kort forklaring:
Fylde beskriver følelsen av vekt og rikhet. Tenk på saft og vann og hvordan blandingsforholdet gir forskjellige opplevelser av fylde. Alkohol, garvestoff og fruktkonsentrasjon bidrar mest til fylden.
Fruktighet beskriver hvor sterkt preg vinen har av frukter og bær. I rødvin går assosiasjonene oftest til mørke bær eller frukter, som solbær, kirsebær, bringebær og plommer. Fruktigheten avtar når vinene lagres.
Lengde handler om hvor lenge smaken sitter i munnhulen. Da snakker vi om en god vin, i motsetning til en kort vin der smaken forsvinner fort.
Kilder: Vinmonopolet / blienvinkjenner.no
Denne saken ble første gang publisert 05/06 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.